Proiecte în valoare de 19 milioane euro, aprobate pe Programul România-Bulgaria

Comitetul Comun de Selectie (CCS) al Programului de Cooperare Transfrontaliera România – Bulgaria a aprobat 25 de proiecte dintre cele depuse la termenele intermediare de 31 ianuarie si 31 martie 2009, bugetul total al acestora ridicându-se la circa 19 milioane de euro, informeaza un comunicat al Ministerului Dezvoltarii Dezvoltarii Regionale si Locuintei (MDRL).

În urma evaluarii celor 28 de proiecte depuse la termenul 31 ianuarie si a celor 11 proiecte depuse la termenul 31 martie, grupul de lucru pentru evaluare a propus CCS aprobarea spre finantare a 25 dintre acestea. Proiectele sunt atât de natura investitiilor, cât si de tipul studiilor, strategiilor, seminariilor etc. Beneficiarii proiectelor sunt autoritati publice si ONG-uri. Dintre proiectele selectate, 13 au coordonator de proiect român, iar 12 au coordonator bulgar.

În ceea ce priveste natura proiectele aprobate, patru sunt in domeniul accesibilitatii, cinci in domeniul protectiei mediului si managementul situatiilor de urgenta si 16 in cel al dezvoltarii economice si sociale. Proiectele selectate vor contribui la imbunatatirea relatiilor transfrontaliere româno-bulgare.
În cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera România – Bulgaria a fost depus un numar mare de proiecte, al caror buget total depaseste de doua ori bugetul total al programului, care este de 262 de milioane de euro.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.