EUR
4,75 RON
(-0.07%)
USD
4,20 RON
(-0.1%)
GBP
5,45 RON
(-0.57%)
CHF
4,18 RON
(-0.04%)
AUD
2,99 RON
(+0.31%)
CAD
3,16 RON
(+0.21%)
BGN
2,43 RON
(-0.07%)
RUB
0,06 RON
(-0.16%)
ZAR
0,30 RON
(+0.02%)
BRL
1,13 RON
(-0.39%)
CNY
0,62 RON
(-0.16%)
INR
0,06 RON
(-0.21%)

Acţiunile băncilor greceşti scad puternic la bursa de la Atena

0

Actiunile bancilor grecesti au scazut joi (17 decembrie 2009) cu peste 3% la bursa de la Atena, dupa ce Grecia s-a confruntat cu a doua scadere a ratingului intr-o saptamâna, transmite Reuters.

“Actiunile bancilor sunt in declin dupa ce S&P a revizuit in scadere ratingul Greciei din cauza cresterii riscurilor. Ceea ce ingrijoreaza investitorii este ca raportul S&P ar putea indica o noua posibila scadere a ratingului Greciei”, a declarat Takis Zamanis, trader la Beta Securities.
Agentia de evaluare financiara Standard & Poor’s Ratings Services a revizuit miercuri in scadere ratingul suveran pentru datoriile pe termen lung ale Greciei de la “A minus” la “BBB plus”, sub supraveghere cu implicatii negative, deoarece masurile de scadere a cheltuielilor anuntate de guvernul grec nu sunt suficiente pentru reducerea datoriei publice.

“Revizuirea in scadere reflecta opinia S&P ca este probabil ca doar masurile anuntate recent de autoritatile din Grecia pentru reducerea deficitului fiscal ridicat sa nu conduca la o diminuare sustenabila a datoriei publice. În plus, agentia crede ca eforturile guvernului de a reforma finantele publice se confrunta cu o obstacole din interior care vor necesita probabil eforturi masive pentru un numar de ani, astfel incât acestea sa fie depasite”, se arata in comunicatul Standard & Poor’s.

Saptamâna trecuta agentia de evaluare financiara a plasat ratingul suveran pentru datoriile pe termen lung ale Greciei sub supraveghere cu implicatii negative si a plasat sub supraveghere cu implicatii negative si ratingul “A minus” pentru garantiile oferite de guvernul grec pentru bancile locale.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.