BCBC va adopta cerinţe mai stricte în privinţa lichidităţilor deţinute de bănci

Marile banci vor trebui sa faca abstractie de interesul lor de a obtine profit sau chiar sa-si majoreze capitalul ca protectie impotriva perioadelor dificile care vor veni din 2012, in urma noilor propuneri de la autoritatile internationale de reglementare, transmite Reuters.

Noile reglementari de la BCBC – Comitetul Basel pentru Supraveghere Bancara (Basel Committee on Banking Supervision) vor introduce standarde mai ridicate pentru activele de baza pe care trebuie sa le detina bancile si cerinte mai stricte in privinta lichiditatilor detinute de institutiile de creditare.

“Întregul set de standarde va fi dezvoltat pâna la sfârsitul lui 2010 pentru a fi intro dus când se vor imbunatati conditiile financiare, iar redresarea economica va fi asigurata, urmând sa fie implementate pâna la sfârsitul lui 2012”, se arata intr-o declaratie a Comitetului Basel pentru Supraveghere Bancara. Noile reglementari includ masuri de incurajare a acumularii de capital in perioadele favorabile, care poate fi apoi utilizat in perioadele de criza precum si standarde globale minime de lichiditati pentru bancile active pe plan international.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.