Boc: Bugetul pe 2010, adoptat la începutul lui ianuarie 2010 de Parlament

Premierul desemnat Emil Boc a declarat, joi (17 decembrie 2009), ca prioritatea Guvernului o reprezinta adoptarea bugetului de stat pe 2010 si a precizat ca anul urmator va fi unul mai bun din punct de vedere economic decât cel precedent, având in vedere ca se va inregistra crestere economica.

“Avem nevoie ca bugetul de stat pe 2010 sa fie asumat de noul Guvern si adoptat la inceputul lunii ianuarie, in sesiune extraordinara, de catre Parlament. Bugetul de stat pe 2010 trebuie sa fie adoptat in coordonatele angajamentelor pe care România le are, si aici ma refer la un deficit bugetar de 5,9%”, a spus Boc, intr-o declaratie de presa, la Palatul Victoria.

Premierul desemnat s-a aratat optimist in ceea ce priveste anul 2010, precizând ca, desi va fi unul dificil, va fi totusi mai bun decât 2009, din punct de vedere economic, “pentru ca vom avea crestere economica, si nu scadere”.
“Vom avea nevoie ca imediat sa punem in practica masuri care sa vizeze sprijinirea in continuare a mediului de afaceri, pentru a pregati relansarea economica si mentinerea locurilor de munca.

Este extrem de important ca, prin bugetul pe care-l vom supune aprobarii Parlamentului, prin masurile de stimulare economica, sa putem produce prosperitate, astfel incât sa avem resurse pentru a putea realiza si aplica principiului solidaritatii”, a afirmat Boc.
El a subliniat ca România isi va respecta angajamentele internationale cu Comisia Europeana, Fondul Monetar International si Banca Mondiala si a mentionat ca este nevoie sa se adopte in Parlament legea responsabilitatii fiscale si legea reformei sistemului de pens ii, fiind importanta, totodata, continuarea procesului de modernizare a statului.

“Asa cum am facut in 2009, indiferent ca au fost campanii electorale, (…) România a ramas in acordurile pe care le-a semnat ca un semn de credibilitate a acestei tari”, a precizat Emil Boc.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.