Agroindustriala Bucium Iaşi lansează gama Festiv

Reprezentantii societatii vini-viticole Agroindustriala Bucium S.A. din Iasi va lansa gama de vinuri si vinuri spumante pentru petreceri, dar si pentru masa, “Vinurile Festiv”.

Ionut Stoian, directorul executiv al SC Agroindustriala Bucium, sustine ca Festiv este cea mai noua gama de vinuri si vinuri spumante lansata de societatea vini-viticola.

Gama contine 4 vinuri – alb demidulce, alb demisec, rosu demidulce si rosu demisec, carora li se alatura trei vinuri spumante: alb demisec, alb dulce si rose dulce.
“Vinurile albe sunt cupaje de sarba, riesling si muscat ottonel, iar vinurile rosii aduc laolalta calitatile si aromele de feteasca neagra si merlot. Vinurile spumante cu o puternica personalitate completeaza gama vinurilor spumante pentru care suntem recunoscuť, a declarat producatorul de vin iesean, Ionut Stoian.

Potrivit acestuia, vinurile Festiv sunt foarte usor de recunoscut in magazine datorita trandafirului, care da o nota de personalitate si sarbatoare etichetei. Cu un istoric atestat documentar inca din 1469, când Stefan cel Mare dona Mitropoliei din Suceava o suprafata de vie din dealul Socola, Podgoria Bucium este una dintre cele mai importante din zona Moldovei.

Oficial, bazele podgoriei s-au pus in anul 1949, iar in 1970 – 1980 societatea avea in exploatare 1050 ha de vita de vie si 400 ha de pomi fructiferi, fiind una dintre cele mai mari din Moldova. Adaugând la calitatile native ale soiurilor experienta si exigentele specialistilor, portofoliul podgoriei cuprinde astazi sortimente unicat pe piata nationala: Vin Spumant Muscat, Vin Aromat Rose, Rameros, Rachiu de pere Williams, Rachiu Muscat.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.