Economia Rusiei va ajunge în 2012 la nivelul de dinaintea crizei

Economia Rusiei va ajunge pâna la sfârsitul lui 2012 la nivelul de dinaintea crizei din 2008, a anuntat ministrul rus de Finante, Alexei Kudrin, citat de RIA Novosti.

De asemenea, oficialul rus a explicat ca Produsul Intern Brut al Rusiei va creste in 2013 la nivelul de dinaintea recesiunii economice.

Alexei Kudrin a anuntat oficial incheierea recesiunii in Rusia, anuntând ca economia tarii va creste cu peste 2% in ultimul trimestrul din 2009. “Ne asteptam la crestere in trimestrul patru din 2009, de peste 2%. Aceasta inseamna ca am iesit din recesiune si se observa o revenire din declinul economic”, a afirmat Kudrin in fata Camerei Inferioare a Parlamentului.

Conform bugetului pe 2010, Produsul Intern Brut al Rusiei este asteptat sa creasca la 1,6% in 2010, la 3% in 2011 si la 4,3% in 2012. Kudrin a explicat ca guvernul a cheltuit 900 miliarde de ruble (30 miliarde de dolari) pentru masuri anti-criza. Economia Rusiei va inregistra anul viitor o redresare modesta, cresterea ajungând la 3,5%, a estimat marti Fondul Monetar International, avertizând asupra majorarii creditelor neperformante.
Totusi FMI a apreciat ca sistemul bancar din Rusia este stabilizat, dar generoasele injectii de lichiditati ar putea masca mai multe probleme fundamentale. Rusia a iesit din recesiune in trimestrul trei din 2009, inregistrând o crestere de 0,6%.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.