Japonia propune 19,5 miliarde de dolari pe 3 ani, în problema climei

Japonia a propus miercuri o contributie 19,5 miliarde de dolari, din care 15 miliarde bani publici, pe o perioada de 3 ani pentru a veni in sprijinul celor mai vulnerabile tari in fata impactului incalzirii globale, aceasta fiind cea mai mare contributie anuntata pâna acum impotriva incalzirii climei, informeaza AFP.

“Cu titlul de asistenta pentru tarile in curs de dezvoltare pâna in 2012, Japonia va acorda un ajutor financiar de aproximativ 1.795 miliarde de yeni din fonduri publice si private, dintre care 1.300 miliarde din bani publici”, a anuntat ministrul mediului Sakihito Ozawa cu doua zile inainte de data pentru incheierea unui acord.
Ajutorul imediat necesar, din 2010 si pâna in 2012, acordat celor mai vulnerabile tari a fost estimat la 30 miliarde de dolari pe o perioada de trei ani (10 miliarde de dolari pe an), din care Japonia isi asuma mai mult de jumatate.

Uniunea Europeana a anuntat saptamâna trecuta ca deblocheaza 10,3 miliarde de dolari pe o perioada de trei ani. Japonia, al cincilea mare emitator de bioxid de carbon de pe planeta, “trateaza cu multa seriozitate responsabilitatea fata de comunitatea internationala”, a subliniat Sakihito Ozawa.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.