Lufthansa a încheiat procedura de squeeze-out la Austrian Airlines

Compania aeriana germana Lufthansa a finalizat joi (17 decembrie 2009) preluarea companiei Austrian Airlines, dupa finalizarea procedurii de squeeze-out prin care a preluat participatiile detinute de actionarii minoritari de la AUA, la un pret de 0,50 euro pe actiune, informeaza AFP.

Procedura de squeeze-out, criticata vehement de actionarii minoritari de la AUA, a fost aprobata miercuri la o reuniune generala extraordinara cu 98,43 de voturi pentru.
Lufthansa a preluat controlul la Austrian Airlines in luna septembrie a acestui an, când a preluat un pachet de 41,56% din actiunile AUA la un pret simbolic de 0,01 euro pe actiune sau 366.268 de euro pentru intreg pachetul.

Tot atunci compania germana s-a oferit sa preia si restul actiunilor la un pret de 4,49 euro pe actiune. O serie de mici actionari care mai controlau 4,6% din titlurile AUA au refuzat sa accepte oferta Lufthansa, insa in urma procedurii de squeeze-out vor fi obligati sa-si vânda actiunile la un pret de 0,50 euro pe actiune. Actionarii minoritari vor fi platiti pentru actiunile lor dupa ce notificarea procedurii de squeeze-out va fi trecuta in registrul comercial.

“Cel mai probabil, ace st lucru se va intâmpla in prima jumatate a lui 2010”, a anuntat Austrian Airlines. Din cauza cresterii pretului combustibililor si a recesiunii, Austrian Airlines a inregistrat piereri de 429,5 milioane euro in 2008 si a incheiat anul trecut cu datorii de un miliard de euro. În prezent, Austrian Airlines opereaza zboruri din Viena spre Bucuresti, Timisoara, Iasi, Cluj, Sibiu si Chisinau.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.