Negocieri între Renault şi Daimler pentru reducerea costurilor

0

Producatorii auto Renault (Franta) si Daimler (Germania) negociaza un parteneriat prin care pot fi reduse costurile si majora volumele de vânzari, industria auto incercând sa devina mai eficienta pentru a iesi din criza, transmite Reuters.

Discutiile dintre cele doua companii auto inc lud o posibila cooperare in domeniul motoarelor, transmisiilor si platformelor, le-a declarat joi (17 decembrie 2009) jurnalistilor Patrick Pelata, director operational al Renault. “Producatorii auto discuta unii cu altii, este un moment favorabil. Da, discutam serios cu Daimler”, a precizat Pelata. El a estimat ca veniturile din acest an vor scadea cu 17-18% fata de 2008, iar costurile fixe in 2009 vor fi cu 18% mai scazute decât in 2007.

Producatorul auto francez Renault a vândut in noiembrie 130.807 automobile in Europa, o crestere de 46,6% comparativ cu perioada similara din 2008, depasind rivalele Ford Motor Co. si General Motors Corp. Renault a inregistrat in prima jumatate a anului o pierdere neta de 2,71 miliarde de euro deoarece criza economica a provocat “o cadere libera” a vânzarilor auto in intreaga lume.

În primul semestru din 2008, producatorul auto francez raportase un profit net de 1,58 miliarde de euro. Dacia, societate cu o vechime de 42 de ani, a fost preluata de Renault in anul 1999.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.