EUR
4,75 RON
(-0.07%)
USD
4,19 RON
(+0.15%)
GBP
5,42 RON
(-0.12%)
CHF
4,18 RON
(-0.11%)
AUD
3,00 RON
(+0.06%)
CAD
3,17 RON
(+0.05%)
BGN
2,43 RON
(-0.14%)
RUB
0,06 RON
(+0.05%)
ZAR
0,30 RON
(+0.53%)
BRL
1,12 RON
(+0.94%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.25%)

Noi finanţări din fonduri europene pentru proiecte româneşti

2

Peste 70 de intreprinderi mici si mijlocii din România pot incepe investitii in valoare totala de aproape 100 de milioane de lei, circa 25 de milioane de euro, finantate din fonduri europene, informeaza Ministerul Întreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului si Mediului de Afaceri (MIMMCMA).

Secretarul de stat in MIMMCMA Irinel Cristu a semnat 74 de contracte de finantare pentru proiectele declarate câstigatoare in cadrul Programului Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice”, Axa Prioritara 1 – Un sistem de productie inovativ si ecoeficient, Schema de finantare “Sprijin financiar de pâna la 1.075.000 lei acordat pentru investitii”.

Valoarea totala a finantarii nerambursabile pentru aceste proiecte este de aproximativ 14 milioane de euro. Firmele ale caror proiecte au fost declarate câstigatoare vor putea folosi fondurile nerambursabile pentru achizitia de echipamente, utilaje si tehnologii noi menite sa duca la dezvoltarea afacerii, la cresterea calitatii produselor, precum si la cresterea competitivitatii pe piata europeana.

“Firmele românesti si România insasi au o mare sansa de a-si reveni cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile. Am inteles cu totii, iar efortul a fost unul comun: firmele au realizat proiecte nu numai multe, ci si foarte bune, iar noi, Guvernul, prin MIMMCMA, am facut toate eforturile pentru a evalua cât mai repede aceste proiecte si pentru a da drumul banilor. Acum, aceste eforturi vor trebui continuate pentru implementarea proiectelor finantate”, a afirmat Irinel Cristu.

Prezent la intâlnirea cu intreprinzatorii declarati câstigatori si la semnarea contractelor, directorul general pentru IMM din cadrul ministerului, Rasvan Toader, a afirmat ca dosarele au fost evaluate conform noii proceduri, care are in vedere reducerea termenelor in favoarea beneficiarilor. “S-a ajuns, astfel, ca primele contracte sa fie semnate in doua luni de la depunerea proiectelor, fata de aproape un an cât a durat la apelul anterior”, a afirmat Toader.

Procedurile de evaluare a proiectelor depuse pentru accesarea fondurilor structurale au fost simplificate semnificativ la inceputul acestui an, ca urmare a unei initiative a MIMMCMA, in cursul anului 2009 fiind semnate peste 700 de contracte de finantare aferente proiectelor depuse in cadrul primelor doua apeluri lansate de minister in calitate de Organism Intermediar pentru POS “Cresterea Competitivitatii Economice”, Axa Prioritara 1 – Un sistem de productie inovativ si eficient.

În aceasta calitate, MIMMCMA gestioneaza fonduri in valoare totala de aproape 500 de milioane de euro destinate investitiilor in echipamente si tehnologii de productie, exploatare si constructii, accesului la serviciile de consultanta pentru intreprinderile mici si mijlocii, implementarii standardelor europene, precum si accesului pe noi piete si internationalizarii afacerii.

loading...

Citește și
2 Comentarii
  1. vasile iulian spune

    Buna ziua , ma numesc vasile iulian am 23 ani si as dori sa obin mai multe informatii legate de un ajutor financiar din partea U.E pentru a-mi deschde propria afacere. Este vorbe de deschiderea unei unitati de patiserie respectiv covrigarie si am nevoie de un ajutor banesc din partea U.E pentru a-mi achizitiona si infiinta aceasta covrigarie respectiv de a-mi cumpara utilajele si ustensilele necesare productiei . Nu am nevoie de un ajutor banesc foarte mare suma investitiei ajunge aproximativ intre 10.000 si 15.000 euro pentru a putea sa dau drumul acestei mici afaceri. Imi doresc foarte mult sa imi deschid aceasta covrigarie din mai multe motive:in primul rand mam saturat pana la varsta aceasta de birocratia patronatelor de a munci la ei la negru , de a te minti k iti fac carte de munca si k iti dau un anume salariu si tu la finele lunii ajungi sa iei in mana doar jumatate in suma promisa , dar si din pasiunea pentru aceasta latura a alimentatiei publice deoarce am, invatat si studiat foarte mult pana la aceasta varsta in acest domeniu respectiv am o diploma de cofetar patiser, detin o diploma de bucatar in orasl unde stau respectiv comuna gugesti, municipiul Focsani, judetu Vrancea si o diploma de bucatar european facand un curs de specializare de 3 luni in statul Danemarca. Va rog foarte mult sa imi raspundeti la acest mesaj pe mail-ul meu cum as putea sa obtin aceste fonduri, ce acte imi sunt necesare , unde si la ce birouri trebuie sa ma adresez, si ce conditii trebuie sa indeplinesc k sa pot beneficia de acest ajutor pentru ca am inteles k pentru a-mi deschide aceatsa afacere trebuie in primul rand sa detin spatiul in proprietatea mea cu numele meu pe acte si nu spatiu inchiriat ceea ce va rog sa ma credeti e o foarte mare problema deoarece nu am banii necesari sa imi cumpar sau sa construiesc un spatiu cu aceasta suma descrisa mai sus.
    VA ROG FOARTE MULT AJUTATI-MA SI DATI-MI PASII NECESARI PENTRU A-MI IMPLINI VISUL SI DE A SCAPA DE BATAILE DE JOC ALE PATRONILOR.

    CU RESPECT VASILE IULIAN, COM.GUGESTI JUDETUL VRANCEA MUNICIPIUL FOCSANI

  2. salvan spune

    ai reusit sa acesezi fonduri daca ai reusit imi trimiti si mie pasi pe care i-ai urmat multumesc

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.