Număr triplu de pasageri la Aeroportul Kogălniceanu, comparativ cu 2008

Aeroportul International Mihail Kogalniceanu a incheiat activitatea, in perioada ianuarie – noiembrie 2009, cu un profit net de peste 580.000 de lei, in conditiile in care numarul pasagerilor a crescut cu 31%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Directorul aeroportului, Gheorghe Sutu, a informat, joi (17 decembrie 2009), ca, in acest an, au fost inregistrati 89.375 de pasageri, 4.177 de miscari de aeronave si au fost transportate 533,68 tone de marfa. Societatea a avut, in perioada mentionata, venituri totale de 15.415.620,11 lei si cheltuieli de aproape 14,9 milioane lei, obtinând un profit brut de 678.641,52 lei.

Comparativ cu anul 2008, când aeroportul a inregistrat venituri din exploatare de aproape 12,8 milioane de lei si cheltuieli din exploatare având aceeasi valoare, in acest an veniturile si cheltuielile din exploatare au fost de peste 14,7 milioane de lei. Principalele lucrari de investitii efectuate la Aeroportul International Mihail Kogalniceanu au vizat modernizarea parcarii auto din zona publica, prin dotarea cu un sistem de acces electronic cu taxare, optimizarea sistemului de control de securitate, prin achizitionarea unui echipament mobil de control al bagajelor de cala si realizarea in terminalele de pasageri a opt porti de acces si control electronic.

Totodata, au fost completate mijloacele de indepartare a pasarilor, prin dotarea cu cinci tunuri de propan. În cadrul programului de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare pentru perioada 2002 – 2015, program de investitii pe termen mediu si lung, care cuprinde si realizarea unui terminal cargo, au fost continuate si finalizate etapele de proiectare si de elaborare a documentelor de avizare pentru lucrarile conexe si utilitatile necesare montajului si punerii in functiune a unei hale metalice achizitionate in acest scop.

Lucrarile urmeaza sa fie finalizate in primul semestru al anului 2010. În vederea pregatirii de noi proiecte, a fost realizat studiul de fezabilitate pentru modernizarea si reabilitarea sistemului e lectroenergetic al aeroportului. De asemenea, se are in vedere realizarea unui studiu de fezabilitate pentru o remiza PSI si incheierea unui contract pentru expertizarea si proiectarea lucrarilor de interventie in terminalele de pasageri, conform cerinte lor aderarii la spatiul Schengen.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.