Trafic aproape dublat pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca

Aeroportul International Cluj-Napoca a inregistrat, in luna noiembrie a acestui an, o crestere cu 42% a numarului de pasageri, comparativ cu perioada similara din 2008.

Numarul pasagerilor care au tranzitat Aeroportul International Cluj-Napoca, in luna noiembrie 2009, a fost de 69.370, fata de 48.928, câti se inregistrau in aceeasi luna din 2008.

Potrivit Cons iliului Judetean Cluj, cresterea numarului pasagerilor s-a inregistrat atât pe rutele interne, cu 17%, cât si pe cele externe, cu 52%. Trendul crescator s-a mentinut pe intreg parcursul anului, in conditiile in care, potrivit unui raport al Airports Council International (ACI) Europe, 82% dintre aeroporturile europene au raportat scaderi ale traficului in 2009. În primele 11 luni ale anului, traficul de pe Aeroportul International Cluj-Napoca a cunoscut o majorare cu 9%, raportat la aceeasi perioada din 2008, iar pâna la finele acestui an se estimeaza o crestere cu 10%.

Aeroportul International Cluj-Napoca a intensificat in acest an negocierile pentru atragerea unor noi companii aeriene, dar si pentru deschiderea de noi rute aeriene si cresterea numarului de frecvente de operare. Operatorul aerian Blue Air efectueaza curse cu destinatiile Baneasa, Roma si Paris. De asemenea, au fost introduse noi rute spre Dortmund, Forli, Treviso, Paris, Grenoble si a crescut numarul curselor saptamânale de operare pentru Madrid, Londra si Roma.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.