UE, îngrijorată de “absenţa progreselor” la conferinţa de la Copenhaga

0

Uniunea Europeana si-a exprimat joi (17 decembrie 2009) ingrijorarea fata de “absenta progreselor” in negocierile de la Copenhaga pentru combaterea schimbarii climatice si a cerut tuturor partilor sa inainteze “pâna la limita extrema a flexibilitatii lor” pentru a permite un acord, informeaza AFP.

“Uniunea Europeana este preocupata de absenta progreselor in negocieri”, a afirmat un comunicat de presa comun al presedintiei suedeze a UE si al Comisiei Europene.
“Încurajam toate partile sa mearga cu toata urgenta pâna la limita extrema a flexibilitatii lor pentru ca negocierile sa poata progresa”, adauga comunicatul.
“UE a venit cu propuneri concrete la masa negoc ierilor si is i mentine oferta conditionata de a face mai mult daca si ceilalti, mai ales marii poluatori, isi amelioreaza in aceeasi masura oferta”, aminteste UE.

Posibilitatea de a fi convenit un acord ambitios de combatere a incalzirii globale a parut sa se estompeze joi la Conferinta asupra mediului de la Copenhaga, negocierile fiind constant in impas in ajunul adoptarii sale de catre aproape 120 de sefi de stat.
Negocierile sunt blocate de 10 zile pe tema repartizarii eforturilor – in termeni financiari si de angajamente asupra reducerilor emisiilor de gaze cu efect de sera – destinate asigurarii obiectivului urmarit: limitarea cresterii temperaturii medii a planetei la 2 grade.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.