Adriean Videanu: Vreau demararea proiectului Roşia Montana

Demararea proiectului Rosia Montana va fi prinsa in programul de guvernare, a declarat vineri (18 decembrie 2009), la o intâlnire informala cu presa, ministrul Economiei, Adriean Videanu.

“Vreau demararea proiectului Rosia Montana. Demararea ace stuia va fi prinsa in programul de guvernare”, a spus Videanu. Compania Rosia Montana Gold Corporation, care a initiat proiectul, a anuntat ca, in cazul primirii avizului de mediu pentru demararea proiectului minier aurifer, va utiliza o suprafata de exploatare de 12,5 kilometri patrati, in urma procesarii zacamintelor fiind estimata o productie de 300 tone de aur si circa 1.400 tone de argint, in 16 ani.

Estimarile companiei vorbesc despre faptul ca proiectul minier va produce 1.200 de locuri de munca in faza de constructie a minei si alte 600 permanente dupa ce proiectul va deveni operational.

loading...

Citește și
Loading...

3 Comentarii
  1. MihaescuV spune

    Interesanta declaratie. Videanu chiar are curaj fiindca e vorba de un proiect care rezolva multe dar e nepopular.

  2. Nicolae spune

    Nepopulari au fost si ei pentru fix 50 % din electorat. Nu ai cum sa+i multumesti pe toti.

  3. Vali. spune

    problema nu e demararea proiectului … problema e ca Romania sa negocieze primirea de aur purificat in cota-parte din ce se obtine, nu doar cota parte la profit …. asta e problema…. ca aurul e din pamantul nostru si daca e scos , nimeni nu il baga la loc…. Romania sa incerce obtinerea a cat mai mult aur din ce se extrage, aur care sa fie tezaurizat la BNR in urma unor operatiuni speciale de schimb intre Trezoreria statului roman si BNR – emitator de lei !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.