Grecia va revizui sistemul de taxe pentru majorarea veniturilor

Ministrul grec de Finante, George Papaconstantinou, a declarat ca sistemul de taxe al tarii va fi revizuit in martie pentru a extinde baza de impozitare, a creste veniturile si a lupta impotriva evaziunii fiscale, pentru a scoate Grecia din criza, transmite AP.

Atena se confrunta cu cea mai grava criza din ultimele decenii, fiind presata de Uniunea Europeana sa-si intareasca finantele publice. Din cauza ingrijorarilor crescânde asupra soliditatii sale financiare, Grecia a anuntat un plan de reducere a deficitului sau public de la 12,7% din Produsul Intern Brut in acest an la 3% in 2013 si prevede, incepând din 2012, o reducere a datoriei sale, care urmeaza sa atinga 113,4% din PIB in 2009.

Miercuri, Standard & Poor’s Ratings Services a revizuit in scadere ratingul suveran pentru datoriile pe termen lung ale Greciei de la “A minus” la “BBB plus”, sub supraveghere cu implicatii negative, deoarece masurile de scadere a cheltuielilor anuntate de guvernul grec nu sunt suficiente pentru reducerea datoriei publice.

“Revizuirea in scadere reflecta opinia S&P ca este probabil ca doar masurile anuntate recent de autoritatile din Grecia pentru reducerea deficitului fiscal ridicat sa nu conduca la o diminuare sustenabila a datorieri publice. În plus, agentia crede ca eforturile guvernului de a reforma finantele publice se confrunta cu o obstacole din interior care vor necesita probabil eforturi masive pentru un numar de ani, astfel incât acestea sa fie depasite”, se arata in comunicatul Standard & Poor’s.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.