Guvernul german doreşte constituirea unui fond de rezervă pentru bănci

Guvernul german are in vedere constituirea unui fond la care vor contribui toate bancile tarii, si care va servi la sustinerea acestui sector in caz de criza, informeaza saptamânalul german Spiegel, citat de AFP.

Bancile vor fi nevoite sa verse o parte fixa din venituri pentru acest fond in perioadele bune, putând recurge la acest fond pe timp de criza. Astfel, s-ar evita un nou apel la fondurile de stat, care au sustinut pâna acum sectorul bancar. Chiar daca rata acestei contributii ar fi de sub 0,1%, s-ar putea strânge mai multe miliarde de euro pe an, precizeaza publicatia germana.

Luna trecuta, patronul Deutsche Bank, prima banca a tarii, Josef Ackermann, a propus la rândul sau un model de fond la scara europeana, destinat sa ajute bancile sa se recapitalizeze. Însa patronul Deutsche Bank avea in vedere si o contributie a statului la acest fond. Ideea a fost respinsa de catre cancelarul german, Angela Merkel, care considera ca un asemenea fond “nu ar fi de ajuns”. Ministrul german de Finante nu a putut fi contactat, pentru a comenta aceste informatii.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.