Hidroelectrica a retehnologizat centrala Drăgăneşti de pe Oltul Inferior

Hidroelectrica a incheiat procesul de retehnologizare integrala a celei de-a doua hidrocentrale de pe Oltul Inferior, CHE Draganesti, se arata intr-un comunicat oficial al societatii.

Potrivit sursei citate, hidrocentrala este echipata cu patru grupuri hidroenergetice si are o putere instalata de 57 MW, echivalentul a 14,25 MW putere instalata pe fiecare grup. Amenajarea hidroenergetica de pe Oltul Inferior este compusa din cinci hidrocentrale, dupa cum urmeaza: Ipotesti (retehnologizata complet la data de 5 noiembrie a.c.), Draganesti, Frunzaru, Rusanesti si Izbiceni.

Toate aceste puncte vor functiona cu echipamente ce permit folosirea apei din acumulare pentru producerea de energie, apoi, când nevoile de reglaj ale Sistemului Energetic National o cer, apa va fi pompata, prin aceleasi turbine, inapoi in acumulare. Hidroelectrica precizeaza ca acest sistem in cascada este unic in lume.
Valoarea lucrarilor de la Draganesti este de aproximativ 65 milioane de euro, acestea fiind realizate de catre un consortiu format din companiile Voith-Siemens si VaTech Andritz.

Lucrarile din centrala Draganesti s-au incheiat la 12 decembrie, odata cu finalizarea probei complexe de functionare de 72 de ore. Receptia ultimului hidroagregat a avut loc la 17 decembrie. Retehnologizarea va disponibiliza intreaga putere instalata, de 265 MW, a hidrocentralelor, iar echipamentele vor incepe un nou cic lu de functionare de 30 ani.

Procesul de retehnologizare a hidrocentralelor a inceput in 2005 si are ca termen de finalizare anul 2012. Valoarea intregului contract de retehnologizare este de circa 350 milioane de euro. Hidroelectrica este campionul national al furnizarii de energie din surse regenerabile. Politica de retehnologizare si modernizare a unitatilor noastre de productie fac din companie cel mai dinamic contributor al SEN din perspectiva cresterii capacitatii energetice a tarii.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.