EUR
4,75 RON
(+0.05%)
USD
4,22 RON
(-0.9%)
GBP
5,56 RON
(-1.23%)
CHF
4,24 RON
(-0.73%)
AUD
2,99 RON
(-0.39%)
CAD
3,14 RON
(-0.29%)
BGN
2,43 RON
(+0.02%)
RUB
0,07 RON
(+0.74%)
ZAR
0,29 RON
(+1.16%)
BRL
1,08 RON
(+2.3%)
CNY
0,63 RON
(-0.53%)
INR
0,06 RON
(+0.01%)

Înalţi oficiali din Dubai caută să restabilească încrederea creditorilor la Londra şi New York

0

Înalti oficiali din Dubai au initiat un turneu in Marea Britanie si SUA pentru a restabili increderea investitorilor, dupa ce compania Dubai World a anuntat, la 25 noiembrie 2009, suspendarea platii datoriilor sale de 26 de miliarde de dolari, relateaza cotidianul economic Arabian Business.

Surse guvernamentale din Dubai au dezvaluit ca delegatia de oficiali se afla deja la Londra, iar vineri (18 decembrie 2009) se va deplasa la New York pentru a se intâlni cu liderii financiari, economici si politici americani la New York si Washington si a-i asigura ca guvernul emiratului va lua masuri pentru a asigura un grad sporit de transparenta.

Delegatia oficialilor din Dubai este condusa de seicul Ahmed bin Said al-Maktoum, presedintele Comisiei Supreme Fiscale si directorul general al companiei aeriene Emirates Airways. Seicul Ahmed bin Said al-Maktoum este, totodata, si unchiul monarhului emiratului Dubai, seicul Mohammed bin Rashid al Maktoum.
Din delegatie face parte si Mohammed al-Shaibani, presedintele adjunct al Comisiei Supreme Fiscale, seful curtii seicului Mohammed si directorul executiv al Corporatiei de Investitii din Dubai care administreaza portofoliul de investitii al guvernului emiratului.

Emiratul Dubai a anuntat ca va promulga imediat o lege a insolventei, bazata pe modelele britanic si american, in caz ca va avea nevoie de protectie fata de creditorii sai internationali, iar seicul Mohammed a ordonat crearea unui tribunal, condus de trei judecatori internationali, insarcinati sa arbitreze orice disputa dintre compania Dubai World si creditorii sai.

Dupa ce firma Nakheel, subs idiara imobiliara a Dubai World, a facut fata platii unei emisiuni scadente de obligatiuni in valoare de 4,1 miliarde de dolari, cu ajutorul fondurilor de salvare in valoare de 10 miliarde de dolari puse la dispozitie de emiratul Abu Dhabi, compania Dubai World cauta sa obtina un ragaz din partea creditorilor pentru a putea intreprinde o actiune masiva de restructurare. Luni, 21 decembrie, conducerea sa se va intâlni cu reprezentantii a 90 de banci creditoare pentru a discuta masurile de restructurare pe care intentioneaza sa le adopte.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.