Ultima lansare de navă din 2009 la STX Ro Offshore Tulcea

Santierul STX Ro Offshore Tulcea SA a lansat, vineri (18 decembrie 2009), la apa cea de-a 13-a nava construita de la inceputul acestui an.

“Este nava cu numarul 118 livrata catre Norvegia incepând cu anul 2000. E o nava sora cu N705 livrata de navalistii tulceni in primavara acestui an si care in Norvegia a fost finalizata, urmând ca in ianuarie sa aiba botezul final”, a declarat directorul santierului STX Ro Offshore Tulcea SA, Tudorel Topa. El a mai spus ca cea de-a 13-a nava construita de la inceputul ace stui an pe platforma tulceana este una dintre cele mai complexe realizate in grupul STX Offshore.

Nava tip unitate mobila de foraj, asistenta pentru constructii si intretinere instalatii submarine inglobeaza peste 7.000 de tone de metal, are o lungime de circa 157 metri, o latime de 27 de metri si o inaltime de 12 metri, aceasta putând fi considerata una dintre cele mai mari realizate in santier. Beneficiarul navei este firma STX Norway Offshore AS Soviknes.

Citește și
1 Comentariu
  1. ursulet gheorghe spune

    interesant,dar prea scurt.Am fost de fata si discursul domnului director a fost promitator privind perspectiva economica a santierului naval Tulcea-STX.E de interes public pentru intreaga comunitate tulceana.Va doresc sarbatori pline de bucurii spirituale,financiare,acasa,la serviciu sau oriunde ati fi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.