EUR
4,84 RON
(0%)
USD
4,30 RON
(0%)
GBP
5,37 RON
(0%)
CHF
4,55 RON
(-0.09%)
BGN
2,47 RON
(0%)
BYN
1,76 RON
(0%)
CAD
3,17 RON
(+0.2%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,99 RON
(0%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,18 RON
(-0%)
INR
0,06 RON
(0%)

UNTRR cere deblocarea procesului de eliberare a autorizaţiilor pentru transportatori

Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din România – UNTRR solicita autoritatilor române deblocarea imediata a eliberarii autorizatiilor auto pentru transportatori.

Conform unui Comunicat de presa, sistemul de distribuire a autorizatiilor internationale de transport, gestionat de Agentia pentru Serviciile Societatii Informationale – ASSI (fosta IGCTI) prin intermediul site-ului www.autorizatiiauto.ro este suspendat, pentru ca aceasta institutie este in curs de dizolvare.

A trecut deja o saptamâna de când transportatorii rutieri nu mai primesc autorizatii auto. În conditiile crizei economice actuale, UNTRR sustine ca aceasta problema agraveaza si mai mult situatia transportatorilor români, care, nemaiprimind autorizatii auto isi pierd clientii, fiind in imposibilitate de a-si respecta obligatiile contractuale.

În prezent, exista un numar semnificativ de firme de transport cu activitatea blocata, având camioane deja incarcate si aflate in tranzit spre destinatii care necesita autorizatii. UNTRR face apel la autoritatile române competente sa dispuna de urgenta masurile necesare pentru inceperea imediata a distributiei acestor autorizatii catre transportatorii rutieri, astfel incât activitatea acestora sa nu fie afectata.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata