FNPAR contrariată de propunerea lui Orest Onofrei pentru postul de ministru al Agriculturii

Federatia Nationale a Producatorilor Agricoli din România (FNPAR) se declara contrariata de propunerea facuta pentru ocuparea portofoliului de ministru al Agriculturii si ramâne consecventa principiilor sale ca negocierile si promisiunile trebuiesc respectate, se arata intr-o scrisoare deschisa semnata de presedintele FNPAR, Viorel Matei.

Potrivit FNAPR, un pericol major urmareste agricultura si pe cei activi in acest domeniu si anume politizarea ei. Agricultura este esentiala pentru asigurarea securitatii alimentare, pentru respectarea conditiilor de mediu si mai ales pentru a permite punerea pe masa consumatorului a unor produse curate si la preturi rezonabile.

Pentru a face fata provocarilor referitoare la intentia de diminuare a bugetului PAC dupa 2013, schimbarile climatice, managementul apei, negocierile cu Organizatia Mondiala a Comertului, utilizarea energiei provenite din sursele alternative celei fosile, Federatia Nationala a Producatorilor Agricoli din România considera ca trebuie ascultata vocea agricultorilor si nominalizarea unui ministru care sa inteleaga cele mai sus expuse si care sa se bata pentru ele.

Cu un buget alocat Ministerului Agriculturii de circa patru ori mai mic decât este necesar, fara o strategie clara cu privire la actiunile pe termen scurt si mediu ale sectorului si cu o lipsa de incredere in nominalizarea facuta pentru postul de ministru, nemultumirile vor fi din ce in ce mai mari in rândul celor care isi desfasoara activitatea sau locuiesc in rural.

Federatia Nationala a Producatorilor Agricoli din România vocea cea mai reprezentativa la nivel european considera ca agricultorii merita mai mult decât o simpla nominalizare politica in postul de ministru al Agriculturii si anume merita un om din rândul lor, care sa inteleaga bine prioritatile, pârghiile si mecanismele prin care se poate sprijini acest sector extrem de important al economiei nationale.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.