Garda Financiară a încasat la buget sume suplimentare de peste 2,22 milioane lei

Garda Financiară a atras la bugetul de stat sume suplimentare în valoare totală de 4,559 milioane lei, din care s-a încasat suma de 2,22 milioane lei, în urma a 3.700 de acţiuni de control desfăşurate în perioada 7-13 decembrie 2009, informează Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 1,06 milioane lei, iar dintre actele de control încheiate, 73 dosare au fost înaintate organelor de urmărire penală, pentru un prejudiciu în sumă totală de 11,57 milioane lei.
Acţiunile de control desfăşurate de comisarii Gărzii Financiare au vizat respectarea disciplinei financiar-fiscale, a normelor de comerţ, realitatea şi legalitatea operaţiunilor comerciale, precum şi monitorizarea achiziţiilor intracomunitare.

Prin verificările privind activitatea unei firme din Galaţi, comisarii Gărzii Financiare au stabilit că acest agent economic a eludat la plata către bugetul de stat obligaţii fiscale totalizând peste 740.000 lei.
Controlul a stabilit că societatea are comportamentul unei firme ‘fantomă’, în contextul în care aceasta nu funcţionează la adresa de sediu social declarată, nu a depus la organele fiscale, de la înfiinţare şi până în prezent, nici una din declaraţiile/deconturile prevăzute de cadrul legal, iar reprezentanţii săi s-au sustras în mod sistematic controlului, refuzând să dea curs invitaţiilor făcute în acest sens.

Prin extinderea verificărilor, comisarii Gărzii Financiare au stabilit că în intervalul anilor 2007-2008, firma în cauză a derulat relaţii comerciale cu un număr de 25 de societăţi comerciale din Municipiul Bucureşti şi judeţele Galaţi, Ilfov, Braşov, Mureş, Vâlcea şi Prahova. Totalul valoric al acestor tranzacţii (constând în comercializarea unor materiale de constructii şi/sau prestarea unor lucrări) se ridică la suma de 2,513 milioane lei.

Conform calculelor efectuate de comisarii Gărzii Financiare, a rezultat ca urmare neînregistrării în evidenţele financiar-contabile proprii a acestor operaţiuni comerciale şi neraportării acestora, reprezentanţii fimei verificate au sustras la plata către bugetul de stat obligaţii fiscale (TVA şi impozit pe profit) totalizând 744.660 lei. Motivat de modul cum a fost creat acest prejudiciu, în vederea continuării cercetărilor şi stabilirii persoanelor vinovate, cazul a fost sesizat Parchetului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.