Hyundai vrea să construiască camioane în China

0

Cel mai mare constructor auto din Coreea de Sud, Hyundai Motor Co., si-a anuntat duminica (20 decembrie 2009) intentia de a forma anul viitor un joint venture in valoare de 400 milioane de dolari cu producatorul chinez de camioane Baotou Bei Ben Heavy-Duty Truck Co., transmite AFP.

Noua societate mixta, detinuta in proportii egale, urmeaza sa preia operatiunile de productie de camioane ale Baotou, conform unui acord semnat sâmbata (19 decembrie 2009) la Seul. Hyundai Motor intentioneaza sa majoreze productia anuala de camioane a societatii de la 40.000 de unitati in prezent la 100.000 de unitati pe an pâna in 2014.

Potrivit firmei sud-coreene acest acord ii va permite sa raspunda mai bine la solicitarile clientilor de pe cea mai mare, si totodata cu cel mai puternic ritm de crestere, piata pentru autovehicule comerciale din lume. “Intrarea pe piata chineza de autovehicule comerciale este esentiala pentru consolidarea reputatiei Hyundai drept cel mai complet constructor auto de pe cea mai mare piata din lume”, a declarat vice-presedintele Hyundai Motor, Choi Han-Young.

În plus, Choi Han- Young a apreciat ca societatea mixta din China va avea un rol “crucial” in a ajuta Hyundai sa-si indeplineasca obiectivul de a vinde anual 200.000 de autovehicule comerciale in intreaga lume pâna in 2013. În anul 2008 vânzarile de camioane medii si grele pe piata din China au reprezentat 29% din piata mondiala.

Potrivit datelor furnizate de China Association of Automobile Manufacturers, luna trecuta vânzarile de autoturisme, autovehicule de teren si minivanuri pe piata din China s-au situat la 1,04 milioane unitati iar daca se iau in calcul si camioanele si autobuzele, vânzarile s-au situat la 1,34 milioane unitati.
Baotou Bei Ben Heavy-Duty Truck, o divizie a grupului China North Industries Group., este al saselea producator de camioane grele din China, societatea operând trei facilitati de productie.

Hyundai si compania afiliata Kia Motors Corp. constituie al cincilea constructor auto mondial. În ultimii ani ambele companii au demarat strategii agresive de extindere pe pietele externe. Hyundai are uzine in China, India, Turcia, SUA si Cehia. La rândul sau, Kia a inaugurat recent propria sa uzina din SUA, care se adauga uzinelor din China si Slovacia.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.