Mihai Dumitru desemnat în funcţia de ministru al Agriculturii

Expertul Comisiei Europene, Mihai Dumitru, l-a inlocuit pe senatorul PD-L Orest Onofrei in functia de ministru al Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, conform listei ministrilor viitorului Cabinet prezentata duminica (20 decembrie 2009) de premierul desemnat Emil Boc.

Senatorul Orest Onofrei, fost prefect PD de Suceava, a fost validat, vineri, de Colegiul Director National al PD-L pentru portofoliul Agriculturii, alaturi de celelalte propuneri ale conducerii centrale a PD-L. Sâmbata (19 decembrie 2009) insa, Orest Onofrei a anuntat ca intentioneaza sa se retraga deoarece, in mass-media, au fost reluate informatiile privind implicarea sa intr-un accident de circulatie care s-a soldat cu moartea unui copil, in anul 2002.

Numele lui Mihai Dumitru a mai fost vehiculat in legatura cu portofoliul Agriculturii in perioada formarii cabinetului Lucian Croitoru, dar, in cele din urma, a fost nominalizat Adrian Radulescu. Federatia Nationale a Producatorilor Agricoli din România (FNPAR) s-a declarat contrariata de propunerea lui Orest Onofrei pentru ocuparea portofoliului de ministru al Agriculturii.

FNAPR considera ca agricultorii merita mai mult decât o simpla nominalizare politica in postul de ministru al Agriculturii si anume merita un om din rândul lor, care sa inteleaga bine prioritatile, pârghiile si mecanismele prin care se poate sprijini acest sector extrem de important al economiei nationale. Birourile Permanente reunite ale celor doua Camere ale Parlamentului vor stabili, in sedinta comuna de luni, care va fi calendarul audierilor de marti ale ministrilor nominalizati pentru Cabinetul Boc in comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.