Peste 600 de controale ANSVSA în pieţele agroalimentare şi târgurile de animale

Inspectorii Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) au efectuat, la sfârsitul acestei saptamâni, 605 verificari la nivel national in piete, supermarketuri si hipermarketuri, carmangerii, macelarii si târguri de animale, se arata intr-un comunicat ANSVSA.

Verificarile au vizat 412 supermarketuri, hipermarketuri si magazine alimentare, 130 de piete agroalimentare, 43 de macelarii, carmangerii si abatoare, 15 depozite alimentare, precum si 5 pensiuni turistice. Au fost constatate nereguli la 158 de unitati, care au fost sanctionate cu 89 de amenzi contraventionale, cu o valoare totala de 305.900 de lei si cu 69 de avertismente.

În urma controalelor au fost confiscate 1.264 kg de carne, produse lactate, produse din carne si peste, cu termenul de valabilitate depasit sau depozitate, ambalate sau etichetate necorespunzator. Un depozit de produse alimentare din judetul Olt si un magazin alimentar din judetul Vrancea au fost sanctionate cu câte o amenda in cuantum de 45.000 de lei, pentru alimente cu termenul de valabilitate depasit gasite in timpul controalelor.

“Vom continua controale le ad-hoc si in perioada urmatoare pentru a ne asigura ca niciun agent economic nu va incalca legislatia in vigoare”, a declarat presedintele ANSVSA, Marian Zlotea. În controalele efectuate in unitatile unde se comercializeaza produse alimentare, in pietele agroalimentare si in târgurile de animale, inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor au fost insotiti de reprezentanti ai Ministerului Administratiei si Internelor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.