Qatar Holding devine acţionar al firmei Volkswagen

Firma Qatar Holding LLC a achizitionat 17% din actiunile firmei germane producatoare de automobile Volkswagen, devenind actionar cu drept de vot in consiliul de conducere, relateaza cotidianul economic Arabian Business.

Ahmed al-Said, directorul general al Qatar Holding a declarat ca investitia efectuata in Volkswagen si viitoarea posibila fuziune a acesteia cu firma Porsche SE reprezinta o valoare unica pentru firma sa. În calitate de nou actionar al Volkswagen, Qatar Holding LLC va primi doar un singur loc in comitetul de conducere al firmei dar pe termen mediu ar mai putea primi inca un loc, au precizat surse apropiate de guvernul landului Saxonia inferioara.

Statul german controleaza 20% din actiunile Volkswagen si detine o minoritate cu drept de veto in cadrul firmei care este cel mai mare producator de automobile din Europa.

Qatar Holding a incercat sa ridice numarul locurilor din consiliul de conducere la doua imediat ce si-a majorat participatia la 17%, dar presedintele consiliului de administratie de la Volkswagen, Ferdinand Piech s-a declarat dispus sa ofere doar un singur loc temându-se ca firma Porsche si familia Piech vor pierde o parte din puterea lor in cadrul Volkswagen daca firma Qatar Holding si landul Saxonia inferioara detin un numar egal de locuri ca si familia Piech. Consiliul de conducere al firmei Volkswagen are 20 de locuri, jumatate din ele fiind rezervate reprezentantilor sindicali.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.