Relansarea economică din Orientul Mijlociu va fi mai rapidă decât în SUA şi Europa

0

Piata muncii din Orientul Mijlociu are sanse sa se recupereze mai rapid de pe urma crizei globale decât pietele muncii din Europa si America de Nord, relateaza cotidianul economic Arabian Business citând date oferite de firmele de consultanta economica din Emiratele Arabe Unite (EAU).

Cu toate acestea, reinviorarea pietei muncii din Orientul Mijlociu ar putea fi mai lenta decât in regiunea Asiei-Pacificului. În pofida crize i economice, numeroase firme din Orientul Mijlociu au disponibilizat doar un numar redus de angajati comparativ cu SUA sau Marea Britanie. În aprecierea analistilor economici, iesirea din criza va fi impusionata de ritmul de dezvoltare economica din regiunea Asiei-Pacificului care va inregistra in 2010 ritmuri de crestere de 5-10% in timp ce cresterea economiilor din Orientul Mijlociu si regiunea Golfului Persic va fi mai modesta.

Ritmul rapid de pierdere al locurilor de munca din emiratul Dubai de la inceputul anului 2009 a inceput sa se reduca in a doua jumatate a anului curent si sa revina treptat la nivelul atins in trecut. În luna noiembrie, directorul general al departamentului Orientul Mijlociu din cadrul FMI, Masoud Ahmed, a prognozat un ritm de crestere economica de 5,2% in tarile exportatoare de petrol din Golful Persic dar a subliniat ca somajul din regiune ar putea sa creasca in cursul anului 201.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.