Spyker Cars face o nouă ofertă pentru preluarea Saab

Constructorul olandez de automobile sport Spyker Cars a facut o noua oferta revizuita pentru preluarea constructorului auto suedez Saab Automobiles de la grupul american General Motors Co., informeaza AP.

Într-un comunicat dat publicitatii duminica (20 decembrie 2009), Spyker a informat ca a trimis catre GM o propunere in 11 puncte, in care a incercat sa solutioneze toate acele chestiuni care au aparut in precedenta runda de discutii referitoare la preluarea marcii auto suedeze.
Directorul general de la Spyker, Victor R. Muller, s-a declarat “foarte increzator” ca noua oferta revizuita va inlatura precedentele obstacole care au stat in calea negocierilor. Potrivit lui Muller, Spyker ar putea sa ajunga la un acord de preluarea a Saab pâna la finele acestei luni.

General Motors (GM) a anuntat vineri ca va inchide marca Saab, in conditiile in care discutiile de preluare cu producatorul olandez de automobile sport Spyker Cars au esuat. Saab are aproximativ 3.400 de angajati la nivel mondial, majoritatea la principala sa uzina de asamblare de la Trollhattan, Suedia. Firma Saab a fost infiintata in anul 1937. General Motors a preluat jumatate din actiunile Saab in 1990 si cealalta jumatate in anul 2000.
În conformitate cu planul sau de restructurare, GM intentioneaza sa pastreze doar principalele sale patru marci (GMC, Chevrolet, Cadillac, Buick) si sa renunte la marcile Hummer, Saab, Pontiac si Saturn.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.