EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

BERD investeşte încă 120 de milioane de euro în Lafarge Rusia

0

BERD investeste inca 120 de milioane de euro in actiunile Lafarge SA din Rusia, se arata intr-un comunicat transmis luni (21 decembrie 2009) de catre Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

Suma de 120 de milioane de euro a fost investita de catre BERD in Lafarge Vostok SAS, care face parte din grupul Lafarge, cel mai mare fabricant de ciment din lume, Lafarge SA.
Lafarge Vostok SAS este unic actionar al Lafarge Cement Russia. În 2006, BERD facuse o prima investitie mobiliara, in valoare de 70 de milioane de euro, in actiunile Lafarge Vostok SAS.

Actuala marire de capital a fost realizata in cadrul acordului Multiple Project Framework dintre BERD si Lafarge, care se refera la investitii in Europa Centrala si Comunitatea Statelor Independente. Anterior, in baza acestui acord au fost realizate proiecte in Polonia, România, Slovenia si Ucraina, precum si in Rusia.
În ciuda faptului ca a fost profund afectata de criza, piata cimentului din Rusia are perspective de crestere pe termen lung, bazate pe nevoile din constructii in domeniul locuinte lor, infrastructura si sectorul imobiliar comercial.

Primul proiect care va fi realizat in baza acestui acord va fi o fabrica de ciment ultramoderna la Ferzikovo, in regiunea Kaluga (situata in vestul Rusiei), care va avea o capacitate anuala de productie de doua milioane de tone. Fabrica va fi o realizare deosebita in domeniul eficientei energetice, sigurantei si protectiei mediului. Cantitatea de carbon emisa pe tona de ciment produsa va scadea cu 31%, iar consumul de energie va scadea la jumatate. De asemenea, Lafarge intentioneaza sa utilizeze surse regenerabile de curent la fabrica de la Ferzikovo.

Lafarge si BERD vor colabora la realizarea unor investitii in regiunile Rostov si Krasnodarsk, ca si la dezvoltarea fabricilor existente de la Voskresensk (120 km sud-est de Moscova) Korkino, la 40 de kilometri sud de Celiabinsk, in regiunea industriala din Urali.
La fabricile din Voskresensk si Korkino vor fi reduse emisiile de gaze cu efect de sera cu pâna la 200.000 de tone echivalent de CO2. Lafarge Cement Russia pune deja in functiune noi filtre la ambele fabrici, astfel incât emisiile sa respecte standardele UE.

Fabrica de ciment de la Voskresensk, achizitionata de Lafarge in 2006, are o capacitate de 1,8 milioane de tone, iar cea din Korkino a fost achizitionata de Lafarge in 2003 si are o capacitate de 1,5 milioane de tone.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.