Germania va adopta un plan de austeritate pentru reducerea deficitului

0

Guvernul german urmeaza sa dea publicitatii pâna la mijlocul anului viitor un plan de economii pentru redresarea situatiei fiscale a tarii, a declarat ministrul german de Finante, Wolfgang Schaeuble, intr-un interviu acordat ziarului “Bild”, citat de AFP.

“Trebuie sa reducem deficitul structural din 2011 cu aproximativ zece miliarde de euro (14 miliarde de dolari). Va fi dificil, dar va trebui sa o facem”, a explicat oficialul german. El nu a oferit detalii asupra modului in care vor fi realizate economiile.
Vineri, cancelarul Angela Merkel a câstigat o victorie importanta dupa ce Bundesrat-ul, Camera superioara a parlamentului german, a aprobat un pachet de stimulente fiscale in valoare de 8,5 miliarde de euro pentru anul urmator.

Asa-numita “Lege pentru accelerarea cresterii economice” contine un pachet de masuri prin care se intentioneaza cresterea cererii domestice prin reducerea poverii fiscale pentru companii si extinderea facilitatilor fiscale pentru familii.
Printre prevederile acestei legi, care ar urma sa coste statul german aproximativ 8,5 miliarde de euro, se numara: reducerea Taxei pe Valoarea Adaugata (TVA) pentru hoteluri de la 19 la 7%;

alocatiile pentru copii vor fi majorate cu 20 de euro, respectiv pâna la 184 de euro pentru fiecare din primii doi copii ai unei familii, pâna la 190 de euro pentru al treilea copil si la 215 euro pentru urmatorii; facilitatile fiscale pentru familiile cu copii vor creste de la 6.024 euro in prezent la 7.008 euro, independent de nivelul veniturilor; simplificarea taxelor pentru mosteniri pentru a facilita activitatea multor afaceri de familie din Germania.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.