Instituţiile publice nu acordă tichete şi nu plătesc ore suplimentare în 2010

Institutiile publice nu vor acorda in 2010 angajatilor tichete de masa, tichete cadou si tichete de vacanta si nici nu le vor plati orele suplimentare, potrivit reprezentantilor Ministerului Finante lor Publice (MFP).

“Institutiile publice centrale si locale, indiferent de sistemul de finantare si de subordonare, nu acorda tichete de masa personalului. În bugetele lor pe anul 2010 nu sunt prevazute sume pentru acordarea de tichete cadou si tichete de vacanta. Aceasta prevedere s-a aplicat si in 2009 si a fost mentinuta in 2010”, a declarat secretarul de stat in MFP Gheorghe Gherghina.

El a precizat ca legea privind salarizarea unitara in sistemul bugetar prevede ca in 2010 institutiile publice nu vor plati orele suplimentare. Curtea Constitutionala a României (CCR) sustine, in motivarea deciziei prin care a declarat constitutionala Legea-cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, ca orele suplimentare trebuie sa fie platite in cursul anului 2010.

“Cu privire la posibila excludere de la plata a orelor suplimentare pentru anul 2010, Curtea urmeaza sa retina ca pentru intreg personalul bugetar devin aplicabile prevederile titlului III – Timpul de munca si timpul de odihna din Codul muncii. Prin urmare, orele suplimentare trebuie sa fie platite in cursul anului 2010.
Curtea retine ca, atât timp cât este in vigoare, Codul muncii trebuie respectat si in mediul public, nu doar in cel privat, eventuale derogari in aceasta materie neputându-se face, indiferent daca partea interesata apartine domeniului public sau privat”, sustin judecatorii CCR.

Loading...
Citește și
1 Comentariu
  1. pensionar spune

    Nici pensionari nu primesc nimic dupa 40 ani de munca, inafara jignirilor, batjocura, sfidare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata