MFP a vândut certificate de trezorerie de 670 milioane lei

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a atras, luni (21 decembrie 2009), peste 670,62 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discount, plasata la licitatie prin intermediul Bancii Nationale a României (BNR).

Titlurile de stat au scadenta la un an, iar nivelul mediu al randamentului la care a fost adjudecata emisiunea este de 10%. Nivelul mediu ponderat al ratei discount-ului a fost de 9,08%. Valoarea totala a emisiunii a fost de 500 milioane lei, iar cererea totala din partea celor 13 banci care au participat la licitatie a fost de 1,1 miliarde lei.

La licitatie au depus oferte de cumparare de titluri de stat 13 dealeri primari – Alpha Bank România, BRD – Groupe Societe Generale, Banca Comerciala Carpatica (BCC), Banca Comerciala Româna (BCR), Banca Transilvania, Bancpost, CEC Bank, Citibank România, ING, MKB Romexterra, Raiffeisen Bank, RBS Bank România si UniCredit Tiriac Bank.

MFP a programat in luna decembrie licitatii pentru emisiuni de titluri de stat – certificate de trezorerie si obligatiuni – in valoare de 4,8 miliarde lei, dupa ce in luna noiembrie a atras din piata circa 1,72 miliarde lei. Ultima licitatie este programata pe 28 decembrie, pentru o emisiune de certificate de trezorerie cu discount cu maturitate la 6 luni, de 500 milioane lei. În primele 11 luni din 2009, MFP a atras din piata aproximativ 59,7 miliarde lei, fata de 12,5 miliarde lei pe intregul an 2008.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.