Noul procesor Atom de la Intel

Intel Corporation a lansat noile procesoare Intel Atom, care ofera capabilitati de grafica incorporate direct in unitatea centrala de procesare (CPU), se arata intr-un comunicat al companiei.

Noua gama de procesoare permit imbunatatirea performantei si obtinerea unor design-uri mai mici si cu eficienta energetica mai mare pentru o netbook-uri si PC-uri.
Potrivit sursei citate, integrarea controller-ului de memorie si a capabilitatilor grafice in CPU reprezinta o premiera absoluta in industria de chip-uri x-86.

De la introducerea acestor procesoare, Intel a expediat peste 40 de milioane de chipuri Atom pentru netbook-uri catre toti marii integratori de sisteme din intreaga lume.
4 din 5 computere prezente in Top500 Supercomputers sunt echipate cu procesoare Intel, ceea ce echivaleaza cu un numar de 402 sisteme produse de gigantul american, conform unei statistici internationale publicate de consortiul american la jumatatea lunii noiembrie.

Lista celor mai bune 500 de super-computere din lume a fost creata pe baza valorilor de referinta colectate in Linpack, cea mai veche solutie in monitorizarea sistemelor IT, fiind realizata de Hans Meuer de la Universitatea din Mannheim, Erich Strohmaier si Horst Simon – U.S. Department of Energy’s National Energy Research Scientific Computing Center, si Jack Dongarra de la Universitatea din Tennessee.

Intel Corporation este lider mondial pe segmentul inovatiei privind siliciul si detine mai mult de 80% din piata mondiala a microprocesoarelor pentru PC-uri. Gigantul american a raportat, in trimestrul III din 2009, un venit operational non-GAAP (necalculat pe baza unor principii de contabilitate general acceptate) de 9,4 miliarde dolari, in crestere cu 1,4 miliarde dolari fata de suma consemnata in perioada anterioara.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.