Pachetul majoritar de acţiuni al companiei Sanyo Electric, achiziţionat de Panasonic

Panasonic a anuntat, luni (21 decembrie 2009), ca a finalizat achizitia pachetului majoritar de actiuni al companiei Sanyo Electric, contra sumei de circa 4,6 miliarde de dolari.

În urma achizitiei, Panasonic intra in posesia a 50,2% din actiunile Sanyo, iar aceasta va deveni subsidiara de sine statatoare a Grupului si isi va continua afacerile ca si companie a acestuia.
Noul Panasonic Group va exploata la maximum sinergiile create prin consolidarea tehnologiilor si a expertizei pe care cele doua companii o au in domeniul productiei, pentru a câstiga avantaje competitive substantiale pe piata mondiala.

Strategiile viitoare de business pentru noul Panasonic Group vor fi trasate dupa anuntarea noului plan de business pe termen mediu, in anul fiscal urmator.
Sanyo Electric a fost infiintata in 1950, iar la data achizitiei era detinuta in mare parte de fonduri de investitii si alte institutii financiare, printre care Oceans Holdings Co., Ltd., cu 27,20% din actiuni si Evolution Investments Co, Ltd., cu 11,89% din capital.

La finalul anului fiscal 2008 – 2009, Sanyo raporta venituri din vânzari de 1770,6 miliarde yeni (aproximativ 18 miliarde dolari) si un rezultat net de – 93,2 miliarde yeni (aproximativ 951 milioane dolari). Dupa incheierea aliantei din 19 decembrie 2008, cele doua companii au pus la punct un comitet de colaborare in vederea finalizarii achizitiei.

Mandatul acestui comitet a fost de a asigura aprobarea pentru efectuarea fuziunii din partea autoritatilor antitrust, dar si de a gestiona si a intari pozitia financiara si de business a noii companii.
În domeniul energiei, unde se asteapta o importanta crestere globala in urmatorii ani, Panasonic isi propune sa devina, pâna in 2018, an in care serbeaza cei 100 de ani de la infiintare, prima companie producatoare de electronice având la baza inovatia si grija fata de mediul inconjurator.

Pentru a atinge acest obiectiv, compania va exploata la maximum solida sa baza de operatiuni, cladita pe cele mai inovatoare produse din intreaga industrie a electronicelor de larg consum. Panasonic Corporation cu sediul la Osaka, Japonia, renumita pentru produsele sale sub marca Panasonic, este lider international in dezvoltarea si fabricarea de produse electronice pentru o gama variata de clienti, afaceri si cerinte industriale. Compania ocupa locul al treilea in indexul Fortune 500 Electronics & Electrical Equipment.
Reprezentantul Panasonic pe piata locala este, din anul 1996, Panasonic România.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.