EUR
4,76 RON
(+0.11%)
USD
4,18 RON
(+0.4%)
GBP
5,49 RON
(+0.53%)
CHF
4,21 RON
(-0.15%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,13 RON
(+0.53%)
BGN
2,43 RON
(+0.11%)
RUB
0,07 RON
(-0.53%)
ZAR
0,29 RON
(-1.21%)
BRL
1,11 RON
(-0.1%)
CNY
0,62 RON
(+0.35%)
INR
0,06 RON
(+0.02%)

Romgaz a finalizat două proiecte de exploatare şi modernizare

0

Compania Romgaz a finalizat doua proiecte de exploatare si modernizare a statiilor, potrivit unui comunicat al firmei de automatizari industriale si sisteme de masura care a colaborat pentru realizarea celor doua proiecte, Syscom 18.

În cadrul proiectului de valorificare a gazelor din structura Caragele, contractorul general a fost Inspet Ploiesti, iar statia de uscare gaze a fost livrata de firma germana EMS. Syscom 18 a subcontractat sistemul de automatizare furnizând instrumentatie, valve, debitmetre ultrasonice, sistemul de comanda si control, sistemul de detectie gaze – fum, asigurând integrarea tuturor elementelor in sistem. Syscom 18 a produs si livrat si statia fiscala de masura gaze pentru livrare in reteaua nationala de transport gaze.

Statia are doua linii de masura cu debitmetre ultrasonice si turbina etalon pentru verificare si este conectata prin fibra optica la sistemul central de control. Modernizarea Statiei de compresoare de la Cristur a constat in montarea a doua compresoare, cu o capacitate de 400.000 Nm3/zi fiecare, furnizate de firma americana Cooper Cameron, care inlocuiesc 3 gazomotocompresoare vechi.

Montajul celor doua compresoare si al instalatiilor aferente s-a facut intr-o locatie noua, fara intreruperea functionarii statiei de comprimare, investitia asigurând un debit de aproximativ 800.000 Nm3/zi. În cadrul proiectului de modernizare, Condmag Brasov a fost contractor general, iar Syscom 18 a fost integrator de sistem si furnizor pentru instrumentatie, valve, sistemul de comanda si control, sistemul de detectie gaze – fum, asigurând totodata instalarea si punerea in functiune.

Înfiintata in 1991, Syscom 18 este o firma cu capital integral românesc, specializata in automatizari industriale si sisteme de masura. Furnizor de servicii “la cheie”, Syscom 18 are peste 500 de clienti in România, Orientul Mijlociu si Asia Centrala. Cele mai multe aplicatii au fost in industria petrolului si a gazelor naturale dar si in ciment, ceramica, medicamente, metalurgie.

Printre cei mai importanti clienti de-a lungul anilor, se numara Petrom, Romgaz, Transgaz, Rafo, Mittal Sidex, Inspet, Condmag, Armax, Confind, Arpechim, Petrobrazi, Rominserv, ANRS. Începând cu anul 2000, Syscom 18 a executat lucrari si in afara tarii, in Siria, Kazakstan, Iran, Libia, Bulgaria, Ungaria.
Echipamentele livrate sunt produse de firme renumite, respectând standarde superioare de calitate. Syscom 18 a semnat contracte de distributie exclusiva cu peste 50 de firme din Europa, SUA sau Japonia. Are circa 150 de angajati, 10 filiale in tara si a inregistrat un volum total de vânzari de aproximativ 22 milioane euro, in 2007.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.