Şcoala de Aviaţie a pregătit 42 de piloţi în 2009

Scoala Superioara de Aviatie Civila a pregatit 42 de piloti in 2009, din care 20 bursieri, pentru perioada 2008 – 2010, si alti 22 de piloti nebursieri, potrivit Ministerului Transporturilor.

Scoala Superioara de Aviatie Civila (SSAvC) este institutie publica cu finantare din venituri proprii si alocatii de la bugetul de stat constituita in temeiul OG 15/1999 si aprobata prin Legea nr 352/2003. SSAvC realizeaza pregatirea de specialitate a personalului pentru prestarea activitatilor aeronautice civile precum si pregatirea periodica, specializarea si perfectionarea profesionala a personalului aeronautic in functie si alte operatiuni aeriene civile cu respectarea prevederilor legale specifice.

La ora actuala, pe piata exista un deficit important de piloti comerciali atât in România, cât si in lume. România are nevoie de 500 – 1.000 de piloti comerciali noi, in urmatorii cinci ani, pentru a acoperi cererea de pe piata interna, având in vedere ca circa 40% dintre pilotii actuali vor depasi sau au depasit deja vârsta pensionarii. În prezent, in România activeaza intre 600 si 700 de piloti, circa 30 – 40% dintre acestia fiind la vârsta pensionarii.

Citește și
1 Comentariu
  1. otilia spune

    e trist dar totusi adevarat ca desi scoala pregateste oameni minunati, in acest moment sunt 50 de piloti someri. Ei nu au loc nici in tara, nici in Europa. Vorbesc de cei seriosi, fara pile. Ministerul oare cunoaste adevarul sau chiar este suprasaturata piata de piloti? De ce mai dati concurs la ssvac?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.