Văduva lui Litvinenko se îndoieşte că adevărul despre moartea soţului său va ieşi vreodată la iveală

Marina Litvinenko, vaduva lui Aleksandr Litvinenko (fost ofiter FSB, decedat la Londra dupa ce fusese iradiat cu poloniu), cere descoperirea adevarului in cazul otravirii sotului sau.

Un reportaj publicat in The Sunday Times dezvaluie modul in care isi continua viata Marina Litvinenko si fiul sau, Tolia, la câtiva ani dupa tragicul eveniment. “Ma trezesc la 6 si jumatate in fiecare dimineata si pregatesc micul dejun pentru Tolia.
Fiul nostru are acum 15 ani”, povesteste Marina Litvinenko pentru publicatia britanica. Diminetile, Marina mai incearca sa gaseasca timp pentru a se duce la sala de forta, sa faca ceva miscare. Sotul ei iubea sportul, facea jogging si practica inotul, iar fitnessul era un liant important in relatia dintre cei doi soti.

La Londra, Marina preda inainte dansuri de societate si literatura rusa, insa dupa moartea lui Aleksandr nu s-a mai putut intoarce la aceste activitati – “in mintea mea, ele se asociaza prea tare cu trecutuľ, explica vaduva fostului ofiter FSB. Potrivit Marinei, ea si fiul ei traiesc din onorariul incasat din cartea sa despre Litvinenko si din vânzarea drepturilor de autor in vederea ecranizarii acestei carti.

“Nu-mi crut niciodata fortele: trebuie sa ma gândesc la fiul meu, iar prietenii lui Sasa (Aleksandr) sunt atât de buni cu noi, incât nu am dreptul sa-mi pierd speranta”, a declarat Marina Litvinenko in interviu.
Dupa cum afirma Marina, initial Tolia era speriat de toata agitatia din jurul familiei lor si nu vroia sa se duca la scoala. Recent, insa, el a intrebat daca poate sa-si schimbe numele de familie, pe care il mostenise de la mama sa, in cel de Litvinenko.

“Tolia incepe sa constientizeze cine era tatal sau si se mândreste cu aceasta”, afirma Marina. În ceea ce priveste afirmatiile lui Andrei Lugovoi (principalul suspect in acest dosar), potrivit carora acesta este dispus sa vina la Londra pentru a se intâlni cu anchetatorii Scotland Yard, Marina le considera “vorbe goale”.
Chiar daca procesul juridic si condamnarea celor vinovati nu-l vor readuce la viata pe Aleksandr Litvinenko, “dupa toate minciunile si mizeria care s-au scris despre el, este de datoria noastra sa aflam adevaruľ, subliniaza Marina, exprimându-si totodata dubiile ca acest adevar va fi scos vreodata la iveala.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.