Dubai ar putea beneficia de noi ajutoare financiare în 2010

Confruntat cu criza datoriilor scadente, emiratul Dubai ar putea beneficia de un ajutor sporit in 2010 atât din partea guvernului Emirate lor Arabe Unite (EAU) cât si a emiratului Abu Dhabi, cel mai prosper membru al federatiei, relateaza cotidianul economic Arabian Business.

Ministrul economiei al EAU, Sultan bin Said al-Mansouri a declarat ca posibilitatea acordarii unei asistente financiare sporite emiratului Dubai din partea guvernului EAU este in curs de examinare.
Saptamâna trecuta, Abu Dhabi a oferit emiratului Dubai un sprijin financiar de urgenta in valoare de 10 miliarde de dolari ajutând compania imobiliara Nakheel sa faca fata unei emisiuni de obligatiuni scadente de 4,1 miliarde de dolari.

Dubai urmeaza sa le ceara creditorilor un ragaz pentru plata datoriilor dar nu exista certitudinea ca datoriile vor fi rambursate in totalitatea lor. Pentru a face fata restantelor de plata de 22 de miliarde de dolari, dupa evitarea crizei obligatiunilor scadente de la Nakheel, compania Dubai World va prezenta celor 90 de banci creditoare ale sale o cerere de suspendare a platii datoriilor sperând astfel sa obtina un timp pretios pentru a lua masurile necesare de restructurare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.