Ford încearcă să-şi reducă numărul de angajaţi din SUA

0

Ford Motor Co va oferi celor 41.000 de angajati de la fabricile sale din Statele Unite plati compensatorii si facilitati de pensionare anticipata, intr-o incercare de a reduce costurile cu forta de munca, pentru a reveni pe profit pâna in 2011, transmite Reuters.

Este a doua oara in acest an când Ford face o astfel de oferta catre UAW (United Auto Workers), principalul sindicat din industria auto americana. Aproximativ 1.000 de angajati ai producatorului auto american au acceptat oferta companiei in iulie.
Muncitorii au termen pâna la sfârsitul lunii ianuarie sa accepta oferta conducerii, care include plata in rate a 70.000 de dolari pentru cei angajati mai de curând si 60.000 pentru cei cu vechime, care indeplinesc conditiile pentru pensionare.

“În ciuda soliditatii afacerii noastre, inca avem un surplus de angajati”, a declarat Mark Truby, purtatorul de cuvânt al Ford. Compania nu a precizat care ar putea fi numarul angajatilor dispusi sa se pensioneze.
Cifra de afaceri realizata de Ford in trimestrul 3 a scazut cu 800 milioane de dolari pâna la 30,9 miliarde dolari, fata de 31,7 miliarde dolari in trimestrul 3 al anului trecut. Cu toate acestea, compania a informat ca si-a redus costurile structurale cu un miliard de dolari in cursul trimestrului 3.

În luna septembrie a acestui an, uzina Ford de la Craiova a demarat productia utilitarei usoare Ford Transit Connect. Grupul american Ford a devenit actionar majoritar la Automobile Craiova in septembrie 2007, când a achizitionat 72,4% din companie de la statul român, suma platita fiind de 57 de milioane de euro.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.