Gabriel Sandu: Priorităţile MCSI în 2010 sunt e-România, SEAP şi SEN

Principalele prioritati ale Ministerului Comunicatiilor pentru 2010 sunt e-România, sistemul electronic national (SEN) si sistemul electronic de achizitii publice (SEAP), a declarat, marti (22 decembrie 2009), in cadrul audierilor din comisiile de specialitate, Gabriel Sandu, propus pentru functia de ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Potrivit lui Sandu, pâna la finele anului 2010, prin intermediul SEAP, se are in vedere atingerea unui procent de 30% din totalul achizitiilor publice. “Prin SEAP, in 2010 se urmareste atingerea unui procent de 30% din totalul achizitiilor publice. Acest lucru ar insemna o economie la bugetul de stat de trei miliarde de lei, dublu fata de cât s-a consemnat in acest an”, a explicat Sandu.

Citeste si:  Lucian Dan Vlădescu şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al ANRMAP

Oficialul a mentionat, totodata, ca in cursul anului viitor 50% dintre platile efectuate electronic sa fie prin Ghiseul Unic de Plati. Gabriel Sandu a aminitit faptul ca, in 2009 MCSI a reusit sa absoarba fonduri comunitare in valoare de 212 milioane de euro, in timp ce pentru anul viitor au fost a locate 84 de milioane de euro pentru un program de acoperire a “zonelor albe” din tara, deficitare la capitolul telefonie mobila si internet de banda larga.

Comisiile de specialitate reunite ale Parlamentului au inceput la ora 14,00 audierile lui Gabriel Sandu pentru validarea acestuia in functia de ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale. Sandu este audiat de catre membrii Comisiei pentru tehnologia informatiei din Camera Deputatilor si de cei ai Comisiei economice, industrii si servicii.

Citeste si:  MTI: Licitaţie pentru achiziţionare de servicii de salubrizare vagoane de călători şi auto motoare

Potrivit Regulamentului comun al celor doua Camere ale Parlamentului, avizul adoptat de comisiile de specialitate este unul consultativ, votul privind investitura noului Guvern urmând sa fie dat miercuri dimineata. Pentru ca Guvernul Boc sa primeasca votul de investitura este nevoie de majoritatea voturilor senatorilor si deputatilor. Astfel, Cabinetul Boc va trebui sa primeasca 236 de voturi “pentru”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata