Investiţii ale Rompetrol de 240 milioane dolari, în 2010, în toate ţările unde este prezent

0

Grupul Rompetrol va investi, in 2010, peste 240 milioane de dolari pentru consolidarea si dezvoltarea activitatilor de profil din cele 12 tari in care este prezent, au anuntat marti (22 decembrie 2009), intr-o conferinta de presa, reprezentantii grupului.

“Vom investi in regiunea Marii Negre. În general avem interes in România, Ucraina, Bulgaria, Georgia, Turcia, in tari cu acces la bazinul Marii Negre. Acestea reprezinta piata principala, pentru ca reducem costurile legate de transport. Am investit peste 150 milioane dolari in terminalul de la Marea Neagra si speram sa exploatam acesta investitie”, a explicat Dimitry Grigoryev, director financiar al Rompetrol, adaugând ca investitiile nu vor viza zona de infrastructura.

Unul dintre obiectivele grupului pentru perioada 2010 – 2011 vizeaza si continuarea programului de majorare cu circa 25% a capacitatii de procesare a rafinariei Petromidia, pâna la cinci milioane tone de materie prima. Directorul financiar al grupului a subliniat ca, pe viitor, va avea loc o abordare mai pragmatica a afacerii, deoarece, pâna acum, Rompetrol crestea destul de repede, “iar linia de jos era pe rosu”.

“Vrem o abordare mai pragmatica de management al business-ului. Ceea ce aduce bani se dezvolta, iar restul ramâne limitat. Va fi un proces treptat. Daca vom avea profit mai mare in anumite zone, vom dezvolta acea regiune si statiile de acolo. Managementul se va axa pe fluxul de lichiditati”, a spus Grigoryev.
Acesta a mai afirmat ca, pentru 2010, se are in vedere o reducere a costurilor aditionale, fara a fi afectat personalul. “Nu avem in vedere concedieri masive si cred ca vom pastra acelasi numar de salariati.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.