EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

Ministrul desemnat la mediu, rezervat faţă de Roşia Montana

0

Ministrul propus pentru portofoliul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat, marti (22 decembrie 2009), la audierile din comisiile de specialitate reunite ale Parlamentului, ca investitia de la Rosia Montana nu va primi unda verde, in cazul incalcarii legislatiei europene.

“Investitia de la Rosia Montana se va concretiza numai daca proiectul corespunde 100% cu normele europene. Din punctul meu de vedere, la ora actuala nu sunt respectate prevederile legale”, a spus Laszlo Borbely. Vreau ca Fondul de Mediu sa fie unul transparent prin care sa se finanteze programe privind energiile noi, regenerabile, a spus Borbely.

Acesta a adaugat ca ministerul pentru care a fost desemnat de Guvernul Boc “este unul foarte greu, mai cu seama in privinta angajamentelor pe care România le are cu Uniunea Europeana”. De asemenea, deputatul UDMR este de parere ca repartizarea padurilor catre Ministerul Mediului nu este un lucru ingrijorator. Laszlo Borbely a facut referire si la scrisorile de atentionare sosite pe adresa Ministerului Mediului din partea UE.

“Ma angajez ca, in limite posibile, sa nu platim penalizari de zeci de milioane de euro pentru delasarea autoritatilor in privinta deseurilor, a apelor etc”, a declarat Borbely.
Totodata oficialul UDMR s-a angajat in fata comisiilor ca va aduce in fata Guvernului un proiect de descentralizare a unor institutii aflate in subordinea Ministerului Mediului.

“Garda Nationala de Mediu consider ca trebuie sa ramâna in functiune, insa agentiile de protectie a mediului trebuie descentralizate, iar sarcina acestora sa fie preluata de consiliile locale”, a afirmat Laszlo Borbely. Audierile deputatului UDMR, Laszlo Borbely, la Comisiile Reunite de specialitate din Camera Deputatilor si Senat pentru avizarea sa in functia de ministru al Mediului, au inceput la ora 13,00.

Potrivit Regulamentului comun al celor doua Camere ale Parlamentului, avizul adoptat de comisiile de specialitate este unul consultativ, votul privind investitura noului Guvern urmând sa fie dat miercuri dimineata. Pentru ca Guvernul Boc sa primeasca votul de investitura este nevoie de majoritatea voturilor senatorilor si deputatilor. Astfel, Cabinetul Boc va trebui sa primeasca 236 de voturi “pentru”.

Borbely, propus pentru preluarea portofoliului Mediului in noul Cabinet Emil Boc, a afirmat inaintea sedintei ca nu are emotii in ceea ce priveste audierea sa in comisii pentru avizarea sa ca viitor ministru.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.