Sebastian Vlădescu: Nu intenţionez să majorez taxele

1

Sebastian Vladescu, propus pentru functia de ministru al Finantelor Publice in noul guvern, a declarat, marti (22 decembrie 2009), la audierile in comisiile de buget-finante, ca nu intentioneaza sa majoreze nici una din taxele principale sau secundare.

“Va exista o discutie despte impozitul minim. Din punctul meu de vedere ar trebui directionat strict catre zona cu evaziune fiscala ridicata sau unde definirea profitului este mai dificila”, a spus Vladescu. Vladescu a afirmat ca stabilitatea in domeniul fiscal este foarte importanta, mai ales ca nu vor exista masuri directe de stimulare a mediului de afaceri pentru ca aceste masuri costa.

Ministrul propus pentru portofoliul Finantelor a spus ca Sistemul de asistenta sociala va trebui schimbat, pentru ca in zona alocatiilor sociale se risipesc bani.
“Va trebui sa ne schimbam atitudinea fata de alocatiile sociale. Este o zona in care se risipesc bani. Sunt persoane care nu primesc asistenta de care au nevoie, iar altii sunt asistati nenecesar”, a spus Vladescu.
Acesta a aratat ca finantarea pentru plata pensiilor, salariilor si a alocatiilor sociale va fi asigurata in 2010, pentru ca va fi continuat acordul cu FMI, dar va fi nevoie de o ajustare a cheltuielilor salariale si de asistenta sociala, din cauza evolutiilor din ultimii ani.

loading...
Citește și
1 Comentariu
  1. Adelin spune

    Taxele nu vor fi marite in prima parte a anului deoarece cheltuielile vor fi acoperite din imprumutul FMI. Pe la mijlocul si spre sfarsitul anului, va fi distractiv.

    2010 va insemna in mod SIGUR marirea taxelor. E cea mai rapida si directa cale de a face rost de bani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.