EUR
4,76 RON
(-0.03%)
USD
4,20 RON
(-0%)
GBP
5,48 RON
(-0.25%)
CHF
4,20 RON
(-0%)
AUD
3,00 RON
(-0.04%)
CAD
3,20 RON
(-0.45%)
BGN
2,44 RON
(-0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.04%)
ZAR
0,30 RON
(+0.03%)
BRL
1,12 RON
(+0.18%)
CNY
0,63 RON
(-0.03%)
INR
0,06 RON
(-0.09%)

Videanu: Hotărârea privind înfiinţarea celor 2 companii energetice ar putea fi aprobată joi

0

Hotarârea de Guvern privind infiintarea celor doua companii energetice – Electra si Energetica – ar putea fi aprobata joi, in sedinta Executivului, a declarat, marti (22 decembrie 2009), Adriean Videanu, la audierile Comisiilor Parlamentare reunite pentru numirea acestuia in functia de ministru al Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

“Sper ca mâine (nr miercuri) Guvernul sa obtina votul de investitura si joi sa aprobam Hotarârea de Guvern privind infiintarea celor doua companii”, a spus Videanu.
Acesta a subliniat ca termenul pentru infiintarea celor doua companii este finele lunii iunie, iar proiectul urmeaza sa fie dezbatut cu partidele politice. Ministrul Economiei a declarat recent ca realizarea celor doua companii energetice reprezinta solutia pentru performanta in sistemul energetic.

Societatile ce urmeaza sa faca parte din cele doua companii nationale din domeniul energiei au aprobat in Adunarile Generale ale Actionarilor sa fuzioneze. De asemenea, Hidroelectrica a aprobat divizarea companiei in doua, o parte urmând sa faca parte din Electra, iar cea de a doua din Energetica. Din prima compania vor face parte Complexurile Energetice Turceni, Rovinari si Craiova, Nuclearelectrica, SNLO si trei sucursale ale Hidroelectrica – Vâlcea, Slatina si Sibiu.

Cea de-a doua companie va cuprinde Electrocentrale Bucuresti, CTE Deva si CET Paroseni ale Termoelectrica, Portile de Fier si scursalele Hidroelectrica Sebes, Buzau, Târgu-Jiu, Caransebes, Hateg, Arges, Cluj, Bistrita, precum si CNH Petrosani. În 2017, productia energetica va fi de circa 20% la prima dintre cele doua companii si de peste 20% la cealalta.

Adriean Videanu a fost validat, marti, de comisiile reunite ale Parlamentului pentru functia de ministru al Economiei, cu 39 de voturi pentru si 17 impotriva. Adriean Videanu este la al doilea mandat. Ministrul a fost audiat de Comisia pentru politica economica, reforma si privatizare din Camera Deputatilor reunita cu Comisia economica, industrii si servicii din Senat, precum si in Comisia pentru industrii si servicii a Camerei inferioare a Parlamentului, impreuna cu Comisia pentru privatizare si administrarea activelor statului, din Senat.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.