Videanu: Republica Moldova, prioritate în proiectele de interconectare energetică

Republica Moldova reprezinta o prioritate pentru România in ceea ce priveste interconectarile de gaze naturale cu tarile vecine, a declarat, marti (22 decembrie 2009), Adriean Videanu, la audierile Comisiilor Parlamentare reunite pentru numirea acestuia in functia de ministru al Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

“Parlamentul urmeaza sa ratifice memorandumul semnat cu Republica Moldova. Trebuie finalizata conducta de interconectare Suceava – Balti, inclusiv un proiect in sectorul gazelor naturale. Astfel, Moldova este o prioritate pentru România in ceea ce priveste interconectarile”, a afirmat Adriean Videanu. Referitor la intentia autoritatilor de a efectua o serie de privatizari in anul 2010, acesta a mentionat ca Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri isi propune sa valorifice participatiile minoritare pe care le detine.

“Anul 2010 nu este un an bun pentru privatizari. Dorim insa sa valorificam numai particiatiile minoritare pe care le detine statul la unele companii”, a precizat Videanu.
Adriean Videanu a fost validat, marti, de comisiile reunite ale Parlamentului pentru functia de ministru al Economiei, cu 39 de voturi pentru si 17 impotriva.
Adriean Videanu este la al doilea mandat.
Ministrul a fost audiat de Comisia pentru politica economica, reforma si privatizare din Camera Deputatilor reunita cu Comisia economica, industrii si servicii din Senat, precum si in Comisia pentru industrii si servicii a Camerei inferioare a Parlamentului, impreuna cu Comisia pentru privatizare si administrarea activelor statului, din Senat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.