Videanu: Vom renegocia cota de deţinere a statului în proiectul Roşia Montana

Ministrul propus pentru portofoliul Economiei, Adriean Videanu, a afirmat, marti (22 decembrie 2009), ca intentioneaza sa renegocieze cota de detinere a statului in proiectul Rosia Montana, in conditiile in care va prelua conducerea Ministerului Economiei Comertului si Mediului de Afaceri. la audierile din Comisiile Parlamentare reunite.

“Îmi doresc renegocierea cotei de detinere a statului in acest proiect. Amânarea beneficiilor statului român este nejustificata. Cred ca România trebuie sa valorifice resursele aurifere pe piata europeana, iar acest lucru va fi realizat respectând conditiile de mediu, nici mai mult nici mai putin decât cele europene”, a afirmat Videanu, la audierile din Comisiile Parlamentare reunite.

Statul detine in prezent 19,7% din actiunile companiei care va dezvolta proiectul Rosia Montana, a precizat acesta. “În conditiile exigentelor de mediu si respectarii patrimoniului national va fi derulat proiectul de dezvoltarea a zacamintelor si vor fi cheltuiti un milion de dolari pe zi care vor insemna locuri de munca, angajati si taxe”, a spus Adriean Videanu.

“Uniunea Europeana are un deficit de balanta a resurselor minerale de 134 miliarde euro”, a mentionat Videanu, apreciind ca este un context bun in care România ar putea valorifica cu eficienta resursele pe care le detine. La audieri un grup de protestatari au afisat bennere pe care scria “Rosia Montana nu e de vi(n)deanu”, iar ministrul audiat i-a invitat pe acestia la discutii la Ministerul Economiei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.