ANAF a stabilit în noiembrie 2009 sume suplimentare la bugetul de stat de peste 478,3 milioane lei

Agentia Nationala de Administrare Fiscala, prin intermediul organelor de inspectie fiscala din cadrul structurilor teritoriale si centrale, a efectuat, in luna noiembrie 2009, 6.782 actiuni la contribuabili persoane juridice si a stabilite sume suplimentare la bugetul general consolidat in valoare de 478,372 milioane lei, informeaza ANAF.

Au fost efectuate, in perioada mentionata, 1.399 inspectii fiscale generale, 3.159 inspectii fiscale partiale, 991 controale inopinate, 749 controale incrucisate si 484 cercetari la fata locului. Pentru deficientele constatate au fost aplicate 1.3 17 de amenzi contraventionale, in suma totala de 2,774 milioane lei si au fost inaintate organelor abilitate in vederea continuarii cercetarilor 129 sesizari penale, pentru un prejudiciu de 156,396 milioane lei.

Principalele deficiente care au condus la calcularea de obligatii fiscale suplimentare si respectiv, aplicarea de amenzi contraventionale si intocmirea de sesizari penale, au fost sustragerea de la plata taxelor si impozitelor, nedeclararea veniturilor impozabile, intocmirea incompleta si necorespunzatoare a actelor si documentelor contabile, nefunctionarea la sediul social declarat, inregistrarea in evidenta contabila de facturi fiscale emise de societati tip “fantoma”, efectuarea de tranzactii fictive.

Actiunile de control desfasurate de inspectorii fiscali au vizat respectarea disciplinei financiar-fiscale, a normelor de comert, precum si realitatea si legalitatea operatiunilor comerciale.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.