EUR
4,84 RON
(+0.41%)
USD
4,33 RON
(+0.98%)
GBP
5,44 RON
(-0.15%)
CHF
4,50 RON
(+0.91%)
BGN
2,47 RON
(+0.51%)
BYN
1,80 RON
(+0.64%)
CAD
3,20 RON
(-0.29%)
RSD
0,04 RON
(+0.41%)
AUD
2,97 RON
(-0.91%)
JPY
0,04 RON
(+1.61%)
CZK
0,18 RON
(-0.39%)
INR
0,06 RON
(+0.17%)

Borbely: Oprirea procedurii de infringement pe taxa auto, săptămâna viitoare

Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a declarat miercuri (23 decembrie 2009) ca primul lucru pe care il va face, in mandatul pe care l-a preluat, va fi promovarea unei ordonante de urgenta prin care sa fie oprita procedura de infringement privind taxa auto.

“Saptamâna viitoare voi veni cu o ordonanta de urgenta pentru eliminarea macar a uneia din cele 5 proceduri de infringement primite de România, iar prima va viza taxa auto”, a declarat Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, la semnarea Protocolului de predare-primire a Ministerului Mediului si Padurilor (MMP).
De asemenea, acesta a spus ca Programul Rabla va demara la 1 ianuarie 2010.

“Ghidul de aplicare va fi publicat de la 1 ianuarie 2010”, a spus Borbely. În ceea ce priveste proiectul Rosia Montana, noul ministru al Mediului a mentionat ca va studia documentatia, iar in conditiile in care protectia mediului este respectata, proiectul ar putea fi realizat. “Trebuie sa fim 101 la suta asigurati ca proiectul va garanta protectia mediului. Exista un plan de urbanism zonal care se discuta in prezent. Voi studia toata documentatia si voi fi vigilent in privinta protectiei mediului”, a adaugat seful de la mediu.

Acesta a adaugat ca in urma preluarii sectorului “paduri” urmeaza sa fie impadurita o suprafata de 200.000 ha in urmatorii 2 ani. “Am preluat padurile si este bine pentru ca protectia sa nu se bata cu productia”, a mai subliniat Borbely. Totodata, acesta a dat asigurari ca va colabora cu Ministerul Turismului deoarece acest sector si mediul sunt strâns legate.

La rândul sau, fostul ministru interimar al Mediului, Elena Udrea, a declarat ca intr-o perioada scurta in care s-a aflat la conducerea acestui minister a promovat o serie de proiecte si de ghiduri de finantare. “Am reusit intr-o perioada scurta sa promovez câteva proiecte ce au vizat statiile de epurare, gestionarea deseurilor, crearea de spatii verzi.

Prin fondul de mediu am realizat ghiduri de finantare pentru domenii care au legatura cu primul. Am facut o legatura intre cele doua domenii si trebuie sa avem in continuare proiecte pe care sa le sustinem impreuna”, a spus Elena Udrea. Noul ministru al Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, si fostul ministru interimar alacestui sector, Elena Udrea, au semnat miercuri protocului de predare-primire al MMP.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata