CE a aprobat finanţarea pentru 3 proiecte majore de transport

0

Comisia Europeana a adoptat in data de 18 decembrie deciziile de finantare pentru 3 proiecte majore depuse in cadrul axei prioritare 2 – „Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii nationale de transport in afara axelor prioritare TEN-T in scopul crearii unui sistem national de transport durabil”, informeaza un comunicat al Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, transmis miercuri (23 decembrie 2009).

Primul pro iect “Reabilitarea DN24, limita de judet Galati – Vaslui – Crasna si DN24B, Crasna – Albita” are drept obiectiv reabilitarea a 94.718 km de drum national, intre Galati – Vaslui – Crasna – Albita. Proiectul are un buget total de aproximativ 148 milioane euro, din care 86,6 milioane euro constituie finantare nerambursabila acordata de Comisia Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, restul sumei fiind asigurat de la bugetul de stat.

Proiectul “Reabilitarea drumului national DN1H Zalau – Alesď are drept obiectiv reabilitarea a 69,334 km de drum national, intre orasele Zalau si Alesd. Proiectul are un buget total de 114 milioane euro, din care 67,26 milioane euro constituie finantare nerambursabila acordata de Comisia Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, restul sumei fiind asigurat de la bugetul de stat. Pentru cele doua proiecte mentionate mai sus, beneficiarul este Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din România S.A.

Obiectivul celui de al treilea proiect “Prelungirea digului de nord al portului Constanta” consta in prelungirea digului de nord al portului Constanta cu un tronson de 1 050 m, respectiv de la 4.85 0 m la 5.900 m. Proiectul are un buget total de aproape 144 milioane euro, din care 57,87 milioane euro constituie finantare nerambursabila acordata de Comisia Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, restul sumei fiind asigurat de la bugetul de stat. Beneficiarul acestui proiect este Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime S.A. – Constanta. Conform deciziilor de finantare, cele trei proiecte mentionate vor fi finalizate pâna la sfârsitul anului 2013.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.