Compania lui Warren Buffett continuă să-şi reducă participaţia la Moody’s

Compania controlata de miliardarul american Warren Buffett continua sa-si reduca participatia pe care o detine la agentia de rating Moody’s Corp., chiar daca controleaza in continuare aproximativ 13 procente din actiunile Moody’s, transmite AP.

Potrivit documentelor inaintate catre Securities and Exchange Commission, compania Berkshire Hathaway Inc. a vândut vineri un numar de 87.992 actiuni Moody’s. Este penrtu a sasea oara dupa luna iulie 2009 când Berkshire Hathaway isi reduce participatia la Moody’s.
Berkshire a preciza ca ultima vânzare de actiuni Moody’s s-a derulat la un pret mediu pe actiune de 26,77 dolari, astfel incât tranzactia a generat o suma de aproximativ 2,4 milioane de dolari pentru firma lui Warren Buffett.

Citeste si:  Ce s-ar întâmpla dacă perturbarea traficului aerian va dura săptămâni sau luni?

Berkshire Hathaway este in continuare cel mai mare actionar individual la Moody’s, insa participatia detinuta de Buffett la agentia de rating s-a diminuat cu 34 de procente din luna iulie 2009, când detinea 48 milioane actiuni, pâna la 31,8 milioane actiuni saptamâna trecuta.
Pretul actiunilor Moody’s a fost afectat de scaderea profiturilor, procese si critici din partea regulatorilor pentru rolul jucat in criza subprime. Valoarea companiei Moody’s s-a injumatatit fata de nivelul record inregistrat in 2007 când actiunile sale se tranzactionau pentru aproximativ 75 de dolari.

Citeste si:  Max Keiser: Criza datoriilor este, de fapt, o conspiraţie mondială
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close